3.05.2013 г., 14:57 ч.

Драсканици 

  Поезия » Гражданска
776 0 0

                                        Драсканици

 

                                                ...........

 

                        Парламентарни кълчища

 

                                  Един изяснява.

                                  Друг – решава.

                                 Трети - „изпълнява”.

                                  Накрая – плява.

 

                                          +++++

 

                         Колко предпазливи сме един към друг!

                         И защо не? Нима това не е предимство?

                        То, зер и между нас, какъв ли не боклук!

                         И ха с такива днес прави единство!?

 

                                           +++++                               

 

                                

 

                              Когато разбраха, че въпросът е поставен с цялата му острота,

                              всички изтъпяха.

 

                                             +++++ 

 

                             Чашата на търпението преля!

                              (... имаше много удавени.)

 

                                             +++++

 

                           Е, Вуте, криво-лево все некак се поминува.

                           Народо днес е добре. Па не се и гладува.

                           - А другите, Геле, другите, дека бая си крадат,

                           Знаеш ли ги они как са? И какви манджи ядат?

 

                                             +++++

 

                                   Монолог на глупака

                                                                      ( по Ив. В. )

 

                           И аз на свой ред ще си замина,

                           но друг ще дойде подир мене.

                           Такива като нас не мрат мърцина,

                           Не гине лесно нашето семе.

                                        ----------------

 

© Цвятко Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??