ДРАСКОТИНА
Понякога съм толкова досадна
на другите, на себе си дори!...
Ала не мога да обичам хладно,
когато вътре в мен гори!
И някой път шегите ми са странни,
заяждам се и драскам по души!...
Но нежността ми с вас ще си остане,
когато всичко друго се руши!
Със сигурност по улиците кални
ще видите и моите следи!...
Простете ми – дано не съм нахална –
в калта запалих мъничко звезди!
© Христина Радомирова Всички права запазени