Те знаеха, че могат да летят.
Родени бяха в сенките на дните,
жив лъч през пропастта да пренесат
и да творят реалност от вълните.
Те знаеха. В най-мрачни времена
успяха да опазят онзи спомен
за силата на словото, дошла
при тях от вечността, в момент преломен.
Но някак си, светът ги промени.
Приспа ги, умъртви им сетивата,
направи ги безпомощни слепци,
забравили вкуса на светлината.
И днес са пешки, без душа и род,
отчаяни. И в злобата си, бедни...
В божествен дух не вярват, търсят брод
през времето. А пътят е през бездна.
А пътят наобратно е трънлив -
през знание заровено и памет.
На истината острите бодли
в сърцата правят рани. И оставят
по капчица горчива, с ален цвят,
по язва върху бронята изгнила...
Те знаеха, че могат да летят
и търсят път към древната си сила.
© Вики Всички права запазени
в сърцата правят рани. И оставят
по капчица горчива, с ален цвят,
по язва върху бронята изгнила... "Но някак си, светът ги промени." - може да промениш отношението си към света... замислящ стих