Хайде, Лято, налей ми чаша с коктейл...
с отблясъците на морският залез
с розово утро и размаха на птичи криле
с топлината на пясък кристален
Хайде, Лято, усили мелодията докрай
със звуците чудни дошли от прибоя
с лекия бриз надиплил вълните до край
и с мечтите звънтящи високо в простора
Хайде, Лято, не бързай да тръгваш на път
Виж влюбената в теб синя лагуна
Напоена от спомени за години напред
за твойта милувка през студените нощи тъгува
Ех, Лято, да вдигнем тост за мига,
благодарни от нашата вълнуваща среща
Да скрепим с целувка, както морето с брега
нашата дружба тъй страстна и вечна
© Валя Сотирова Всички права запазени