11.07.2017 г., 9:10 ч.

Дрън 

  Поезия
488 0 3

Събудих се. Нещо се хлопа. 
Кой пак ми разваля съня? 
Дрънчи каруцарски Европа
и в пепел превръща калта.

 

А бяхме замесили глина
за тухли на новият дом. 
Дрънчейки през нея премина
и глината стана на сол.

 

Надеждата цяла прашаса, 
В мираж се превърна домът. 
Дрънчеше Европа ужасно, 
дори ми отне и съня.

 

И други каруци дрънчаха
от спомени с фес и чалми. 
Всички, под моята стряха. 
Не може от шум да се спи.

 

Народът обаче привикнал, 
не чува поредния дрън. 
С дрънченето явно се свиква. 
Хвала на спокойния сън.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, то от цяла Европа, ние сме най тихи и все спим. Поздрави, Вальо!
  • Гражданската поезия е висока топка и, за да се получи нещо наистина добро, се изисква майсторство и талант. Много добро стихотворение! Браво, Валентин!
  • Много трябва да се мисли над тази творба. Много неща си казал.
Предложения
: ??:??