Кръстосани шпаги, усмивки разсечени.
Жестокост в безсмислен дуел.
Безсмислени думи, жестоко изречени.
Победа без смисъл и цел.
Със погледи празни отново раняваме
в жесток и безсмислен дуел.
Взаимно и все безпричинно предаваме.
Победата е самоцел.
Ангард! И отново сме шпаги кръстосани.
Дуелите пак са на мода.
Във битка без смисъл - души омагьосани.
Дуелът е на ешафода.
Тълпа разярена, очакваща зрелище,
избира със вик победител.
.........................
Не търсят душите тълпи, а Чистилище.
Не моден дуел, а Спасител.
© Дарина Дечева Всички права запазени
Върха е, Дарче!