ДУХ И МАТЕРИЯ
Корона жива е косата ти
с чудни перли от къдри.
Бисери сияят от устата ти.
Като звезда си във зори!
Плътта-материя напира
в жлезите млади на гръдта.
Духът във устните пулсира,
въплел във себе си страстта.
Паметник от стихове изграждам,
от твойта красота пленен.
Той навеки ще остане!
Няма да сме с тебе в тлен!
© АНГЕЛ САВОВ Всички права запазени