Обичта им трябваше да е вечна,
пламък от любов беше обещан,
но винаги има капка безсърдечна –
да загаси любовния огън завещан.
Една искра и заживява отново,
духът на любовта се преражда,
една светлина и всичко е готово –
любовта пламти с такава жажда!
Огънят не трябваше да загасва,
любовта трябваше да е безконечна,
пламъкът не трябваше да угасва –
обичта им трябваше да е вечна...
© Никица Христов Всички права запазени