Думите понякога нараняват
- пробиват душата ти със шиш;
обидите силно ти повлияват,
карат те да се чувстваш нисш.
Все някой някога ще ти каже,
че не си достатъчно добър във нещо;
самочувствието ще иска да ти смаже,
за превъзходство ще те обиди с нещо.
Ще иска да ти се подиграе,
ще каже че не си красив, слаб или висок;
да те нарани силно ще се постарае,
ще остави в душата ти отпечатък дълбок.
Помни, че винаги ще има
някой, който ще те обижда и критикува,
несериозно обаче недей го взима,
на мнението на хората недей робува.
Думите оказват голямо влияние.
От тях понякога боли.
Но няма ненаказано деяние...
А какъв да бъдеш определяш само ти.
© Татяна Всички права запазени