Ти ми казваш за думите,
че са къдрави облаци,
че са жертвени агнета,
че са някакви празни
въздушни мехури...
че е толкова кратък
животът им...
Що за празник обаче
ще бъдат и срещите
без пенливите пъстри
балони на думите?!
Обясняваш нагледно.
И блесва карфицата -
бегло съмнение:
"Пук! "- и ги няма.
Ето колко е кратък
животът им!
... Като нашия,
мили приятелю!
Като нашия ...
© Миглена Цветкова Всички права запазени