Сънувам прекрасен ден,
отварям широко очи -
комшията стои пред мен,
нежна музика звучи.
Гледам! Какво е това?
За днешния голям празник
комшията надянал е пола -
къса, къса чак до задник!
- Що, рекох, си с пола?
А той, веднага ми рече:
- След две кани е това!
Мъж, жена няма вече!
Като е тъй, как ще се оправим,
щом повечето са с поли?
Как деца ще правим?
В държавата никой не го боли!
© Никола Яндов Всички права запазени