Бушуват страсти, тъмни сили,
магии, заклинания вървят,
бащите опнали са жили,
а майки – Боже и Аллах мълвят.
Но младите не искат и да чуят,
очите им от щастие блестят;
те имат вече своя свят от кули -
религии не могат да ги спрат.
Тъй попска дъщеря и син на ходжа
гръб дадоха на всички правила -
близнаци се родиха, имена им сложиха,
единият е Христо, а другият е Абдула.
© Ивон Всички права запазени
Чудесна приказка!