ДВАМА
Срещнали се в китен май
двама души в трета младост.
Породили се безкрай
топла обич, светла радост.
Кой ти гледа, че коси
сняг засипал е със преспи?!
Уморените очи
тъй са мили, тъй чудесни!
Хванати ръка в ръка,
те вървят в живота труден
и изглежда им сега
залезът спокоен, чуден.
© Анка Келешева Всички права запазени