15.05.2021 г., 21:12 ч.

Две братлета 

  Поезия
224 0 1

 

 

          Макс и Мориц - две братлета

          със протегнати вратлета

          гледат от прозореца на петия етаж,

           как се гонят колите по мокрия паваж.

          -Това е фолцваген,това пък-рено.

          Дали ще го изпревари,да видим,дано!

          Този,белият, е форд,

          гледай го,какъв е горд!

          Оня е май мерцедес

          има много от тях днес.

          Ха, а тая каруца,

          що по пътя скрибуца

          ни напомня за ладата стара.

          Трябва да ѝ сменим хастара,

          че е станала от три цвята.

          И веднага грабнаха боята.

          Така двата братя беладжии

          мигом станаха бояджии.

          Около колата заджапаха,

          цялата я нацапаха.

          Доволни,върнаха се в къщи.

          Баща им гледа и се мръщи.

         С пръчката ги подхвана,

         гони ги чак до тавана.

         Добре,че беше мама

         с нейната обич голяма,

         та отърва децата

         от боя зарад белята.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??