В душата ми е бунт,
на живот и смърт.
Две жени живеят в мен,
коя от тях да бъда.
Едната е безгрижна и студена,
а другата покорна спътница.
Лудостта ме изпълва с желания,
дълго в сърцето стаявани.
Добротата ми дава спокойствие,
без което също не мога.
Лудостта ми дава насладата
от забранени всъщност неща.
Спокойствието ме прави добра,
тъй както лудостта не би могла.
© ЕЛЕНА ГОГОВА Всички права запазени