20.03.2011 г., 16:44 ч.

Две капчици дъжд 

  Поезия
715 0 5

Две капчици дъжд


Небето ми прати две капчици дъжд,

мънички по размер и изящни.

Взрях се в тях. Изведнъж

що е любов започнах да схващам.

 

Не бе любов нито цялата болка,

която таяхме в душите си,

нито тъгата ни, черна и болна,

струяща все от очите ни.

 

Не бяха любов и грубите думи

и презрението, скрито в тях,

ни песента от китара без струни,

ни сълзите, които пролях.

 

Любов са двете капчици дъжд,

в кожата ми вече попили.

Осъзнах го просто така, изведнъж...

С две капчици дъжд най-красиви.


Илияна Дадарова

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??