Две положения
Има положения две основни
Във света.
Право и обратно, ляво-дясно
Хоризонтално-Вертикално,
Небе-земя, любов и ненавист.
И други. Двете положения –
на разнообразие основа са.
.
Да се владеят трябва.
Много те не са – само две.
Плюс и минус. Полюсите
На живота.
Електричество и магнетизъм.
Там е силата, където - те
Танцуват – танца на живота.
Упражнение просто давам –
Обръщай предметите в дома.
Те са - живи същества.
Всички същества искат интерес.
Интересът от движение се
Поражда. На място сал едно не стой.
Ял добре си – погладувай.
Поспал си – потруди се.
Ден всеки е различен, запомни.
Редувай глад и въздържание
С хранене добро. Полюсите сменяй.
Бутнеш се о нещо. Заминалите
Твои близки за себе си напомнят.
Оня свят и този бял – Нав и Яв.
Те положения и полюси са два.
Тук се ражда интереса. Тук тече
Живота. Между двата свята тез.
Почитай, уважавай и си спомняй
За душите в Нав, за да ти бъде тук
Добре.
Те се хранят там оттук, ние тук
От тях.
Всичките предмети у дома –
Чакат твоята ръка, тя ги храни.
Разхождай се, докосвай ги,
Погалвай. Сега ги храниш,
После ти приемаш натрупаната
Светлина.
Всичките предмети неогромни –
Помествай и обръщай, дай им
Друго положение.
Интерес на друг човек, животно
Ил растение дай – с природата
взаимодействай.
Не сложен е живота – има положения
Две основни, после може 4, 6 и други.
От числото славно 2 започни света
Да опознаваш.
Овладей студената вода.
(Топлата се подразбира.)
В реки къпи се и обливай - мигом -
Свойто тяло. Бодрост ще получиш,
Здраве.
Нощта владей - учи се да усещаш
В тъмнината, да налучкваш и
Улучваш.
Овладей-владей ти на живота
„Лошата“, обратната страна.
Там е твойта сила, гдето ти
Не се намираш.
За боговете Славянски знаеш ли?
Живи те са веч на земята, тук,
И на звездното, прекрасното Небе.
За Велес, що световете два и три
Владее-обитава чувал ли си ти?
Дъждът, снегът, водата, слънцето
И светлината – там е той.
В корените на дърветата прекрасни – .
До мечки, вълци, бикове и крави
Той живее. Сред житните поля.
Слава на Велес, и на Лесничея,
Що до него близо се намира.
Положение ти едно щом видиш,
Второ потърси и виж.
Животът свой интересен направи.
Той намира се в гори и планини,
В разходките, в дела.
И в твоя дом, където - с любов
Предметите обръщаш и докосваш..
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени