Две приказки в куплет
преди като Пилат да се изложа
защото те обичам и това е ясно
две приказки в куплет ще сложа
не мога да ги кажа по-негласно
макар че всеки поглед от страни
на думите щом хване острието
със собствен почерк ще те нарани
а друго е очаквало от мен сърцето
не мога да държа и в двете си ръце
горчивите сълзи на нямата Темида
премръзналата боцка моето небце
а бисерът на любовта живее в мида
солта на топлия недоизплакан свят
от спомените ни замесва квасна пита
отчупвам късче хляб с ръцете на Пилат
вината винаги във нуждата е впита
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени
Поздрави!!!Wali/Виолета Томова/