ДВЕ СЕСТРИ
Две сестри – Добра и Лоша –
си живеят вътре в мен.
И коя ли да послушам
честичко съм раздвоен.
Със другарче да се сбия,
грубо да се разкрещя
или лошото да скрия,
нервите да укротя?
„После пак ще си играеш
с него – шепне ми Добрата. –
По-добре е да затраеш!
Може в теб да е вината!”
А пък Лошата боде ме:
„Хайде, стига с този страх!
Да се изявиш е време.
Смело захвани пердах!”
Ех, след техните съвети
все пак трябва да реша...
Подскажи – коя от двете
ме подтиква да греша?
Из новата ми детска книжка "Ха, познай де"
© Борко Бърборко Всички права запазени
Благодаря!