В сърцето ми заседна топка
от несподелената любов,
душата ми попадна в клопка
от трепета на усет нов!
Дали съдбата се шегува
с поредния лапнишаран?
Наместо горко да тъгува,
духът ми се завръща с плам!
Болезнено мечтая “Нея”,
но “Другата” ми дава знак,
че приказната златна фея
подбрала си е друг юнак!
Животът бързо отминава,
не качва гратис, без билет,
и само споменът остава
за шансове пропуснати безчет!
Двубой неравен се заформи
и битка люта предстои...
Душата не признава норми,
а разумът от чувства се бои!
Така се лутам в битието
и търся себе си във мен,
ровичкам злобно из сърцето,
а то си пази пагубния плен....
© Галин Добрев Всички права запазени