24.03.2009 г., 1:37 ч.  

Дяволско биле 

  Поезия
668 0 2

            Дяволско  биле

 

           

            Ще ти дам да опиташ дяволско биле.

            За теб днес сама го приготвих.

            Събирах три дена: момински сълзи

            oт девойки недокоснати, златокоси;

 

            добрите думи,  изречени истински;

            ухайния пъстър цвят на дъгата;

            смеха на децата като вода чиста;

            полъха топъл на летния  вятър.

 

            Бавно  го бърках и благославях те.

            Нека те има и утре... и после!

            Моите думи накрая прибавих -

            спомен от твоето нежно докосване.

 

            Знам, ще  изпиеш  вълшебното биле,

            по-добър и по-мъдър ще станеш.

            Ще си спомниш за мен... и за  моето име.

            Мислиш  да тръгнеш? Не, ще останеш...

 

 

 

 

© Димена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря много,Магдалена!За мен е чест, че една истинска поетеса харесва моите опити за поезия !
  • прекрасен стих...помилва очите и душата ми...
Предложения
: ??:??