Ясен майски ден
излизам на разходка
небрежно пременен
и със мечтателна походка
Улицата ме поглъща
без питане без свян
нещо в мене се обръща
виждам свят в низост облян
Бизнесмени в скъпи костюми
лимузини клубове кабарета,
удавени в гнусни парфюми
Жени с щедри форми
разливат целулит по пилона
младежи без нравствени норми
горди псуват от стадиона
Търговец ми предлага оферта
- Взимаш три за две...
да му имам дерта
душата ми е облачно небе
Як мъжага се хили ехидно
той е млад дебеловрат
имал имущество свидно
но е умствено сакат
Млад асистент ме поглежда
облаците стават порой
- Приятелю скъп аз съм чел
Чехов Достоевски Толстой
Бабички прегърбени на две
седнали на пейки и бокали
кротко сръбват си кафе
коментират турски сериали
Дъждовен майски ден
тичам да не се намокря
но не навън вали
дъждът плющи дълбоко в мен
© ShamelessDreams Всички права запазени