Обичам дъжд, но този е студен
и с капките си лятото прониза,
а после се прицели точно в мен,
но нося слънце, не изпаднах в криза.
Вали за малък здравословен хлад,
не цели, не пронизва, само капе,
за лято имам още много глад,
но не дъждът е крив, а и не хапе.
Ще спре, ще си отиде изведнъж,
а после ще се върне късно лято,
дойде, за да ми каже този дъжд,
че в август вече есен е посята.
© Милена Френкева Всички права запазени
Благодаря, Наде. Нека лятото си остане с нас през всички сезони
Благодаря, Павлина. Нека лятото бъде част от живота ни целогодишно