(Всички, които са намерили смисъла на живота
се приемат без записване от психиатъра
в кабинет 304)
Намира ли се смисъл във безсмисленото,
кажете ми, намери ли го някой?
Когато в кръговрат сме – в недомисленото,
слепци между греховността и святост.
В безсмислието смисъл да намериш,
това е свръхзадача за душата.
Откриеш ли го, цял ще затрепериш!
Не го търсете тука – на Земята!
© Данаил Таков Всички права запазени