Пробуждаха народа с книги,
а днес приспиват го с лъжи.
Въртят ни всякакви интриги
съвсем различно от преди.
Културата ни беше с почит,
а днес е с почит силикона.
Преди творецът беше с почерк,
а днес измерват го със бонове.
Народът вярва във луканка,
а вярваше преди в герои.
Преди посрещаше Снежанка,
днес тикви да растат се моли.
Преди виновник бе един,
сега виновни просто няма.
Другарят стана господин,
повярвал в думата измама.
Днес кукли сме, но на конци,
а партия преди ни води...
Днес управляват ни борци.
Един народ, различни моди.
© Валентин Йорданов Всички права запазени