За мен, ти си една-единствена жена
Сред хилядите други в този свят
Красиво въплъщение на любовта
Предаващо на сивотата пъстър цвят
Ти си кълбо от нежност, чувства и мечти
И като птичка си разперила крилата
Която готова е във всеки миг да полети
Извисявайки се високо над земята
В очите пъстри събрала си небето
И изпълнила си ги със хиляди звезди
Макар понякога както в бреговете на морето
И в тях да се разбиват множество вълни
Ти си също силна, борбена и смела
Преследваща успешно всяка своя цел
Жена, успешно в себе си преплела
И женственост и сила без предел
Затова и аз обичам те такава
И не искам нищо в теб да променя
Готов съм всяка болка да изстрадам
Но да си единствена за мен в света
Единствена, която в моята прегръдка
Да се буди нежно и отново в нея да заспива
А от допира на моята целувка
Да се стопля и да бъде винаги щастлива
© Христо Банов Всички права запазени