Никой не иска да ни спасява,
нито пфайзер, нито зенека или руска такава.
Тук битува различен сценарий
лицемерно приготвен и алчно подправен
с патологична мисъл за джоба единствен
и корени впити с едничката цел...
Братството и надеждата в този свят недомислен
са лекарството нужно, за душите във плен
Избор ни дават... и веднага отнемат,
оттук занапред ще се грижим за теб.
Животът явно ще бъде диктовка нелека
дистанционно настроен и с чип нагласен.
Но, знаеш ли как да прескочим това,
да размажем на змея главата,
въоръжени със устрем и смели дела
да опънем гръбнак пред бедата.
Хан Кубрат завещал ни е мъдрото слово
снопът съчки, е гъвкав в единство
С този апел дайте да браним своето право
без его, всичко е в графата предимство.
© Валя Сотирова Всички права запазени