Една година си отива!
Изпращана с какво ли не…
И както все в живота бива,
тя води свойто протеже.
Това е Новата година,
надежда нова за късмет!
О, Старата пред нас се срина -
останахме зад своя плет!
От днеска новата ще славим,
а Старата ще подредим...
В архива си ще я поставим…
На новата ще сложим грим!
Ще се порадваме на нея —
ще я направим наш кумир!
Като поредна епопея
ще я изпратим... най-подир!
© Христо Славов Всички права запазени