5.02.2005 г., 19:49 ч.

Една жена за повече от ден 

  Поезия
1029 0 1

Понякога ще идвам в съня ти -  
ще бъда лъч лунна светлина,

ще озарявам мислите безплътно,

но пък истински и после бавно

                                                ще вървя...

Ще те целувам с полъха на вятъра

на топла нощ акациева.

От бриза устните ти

ще изсъхват, а аз с целувка

                                         ще ги овлажня...

С музиката на щурче в тревата

ще шепна, че “Обичам те”,

а ти безсилен и олекнал

ще продължаваш в мрака

                                           да лежиш...

Понякога, когато не очакваш

аз пак ще бъда покрай теб -

безсилна, малка, всеотдайна,

една жена за повече

                                            от ден....

© Маргаритка Харизанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Абе добре се е получило, въпреки че честно да ти кажа малко трудно се усещат римите (но не че аз пиша по-добре) иначе като стилистика и като идея е много оригинално. Аиде продължаваи да пишеш
Предложения
: ??:??