Да си представим една картина,
две войски и война посред зима.
С трупове на млади майки и деца,
е осеяна цялата земя.
След ден тук ще бъде гробна тишина,
ще остане само мъката от таз борба.
Жена с дете в прегръдка,
картина от която побива те тръпка.
© Emil Angelov Всички права запазени