Една Любов
Една любов, съблечена в росата.
Небето гледа, докосва я и плаче.
Протягам длан... очите му забърсвам.
Жарта под мен в пътека се превърна.
Една любов... дъгите заслепява.
Житото във хляб превръща.
Калта в земя... сълзите във вода.
Скалата ледена, в гореща лава.
Жаден съм, искам аз да те изпия.
О, Любов... светулка в мрака.
Блести сърцето ти във тъмнината.
Вятъра ревнувам, докосва ти косата.
Слънцето е мое... лъч във тъмнината.
Любов, Любов... облечена във вяра.
Юлиано
© Юлиано Кръстев Всички права запазени