ЕДНА МЕЧТА
Аз исках да те видя и разбрах,
че съм избрала своя път.
Харесвам те! Желая те, но не е грях -
аз не стоя на кръстопът!
Успех ти пожелавам, от сърце!
Не мога да съм „уникат”
в колекция „експонати без лице”
и без да следвам своя кръговрат...
Да съм на показ, като артикул от витрина,
с цена висока и макар -
да искам бавно да отмина,
аз тичам неуморно и така...
Открила в себе си прашинка смелост,
оковите забравила и без вина,
намерила увереност и сила,
аз следвам своята мечта!
© Веси Всички права запазени
че пътят, който съм поела
не е напразен ход и не е грях:
Живот, в ръце съм те поела!
И пренебрегвайки облагите съблазни,
ти ме изправи, изпита, провери.
До колко мойте сили ще ми стигат
и съзнанието ми - ще ти се довери.
Не желая да пиша, не искам
да съм зависима от суета
Да чакам, да вярвам и искам
да почукаш и чуя - тук съм, ела!
Картината се повтаря, и трябва
да затворя вратата и в тишина
да загърбя "билото" и вярно
устремено само да продължа...