На твоя бряг се спирам уморено
и вглеждам се във синята безбрежност,
вълните тихо плискат се край мене,
а вятърът ме гали с нежност.
Признавам, чудесата съществуват
и само трябва истински да вярваш,
че всичко покрай нас е нарисувано
от твоето перо вълшебно, шарено.
И цяло чудо, знам, е Сътворението
на този свят така неповторим,
за всичко си помислил без съмнение
и си направил, Господи, нали?
Не искам доказателства от тебе,
не се съмнявам и за миг дори.
Едничко чудо днес ми е потребно -
Иван да е до мен, през всички дни.
© Генка Всички права запазени