Едно балонче цветно
в небето отлетя,
ръчичка детска без да иска
го изтърва!
Очички две гледаха след него,
сълзички две потекоха.
- Недей детенце миличко
ще купим друго!
- Но аз си искам него,
един палячо ми го подари!
И то с ръчичка детска ми показа,
къде палячото дарило го
с цветното балонче.
Палячото го нямаше,
но батко един подаваше
на какичка балонче
с вид на сърчице.
Детенцето затича се и в миг
застана с протегнати ръце
към туй червено сърчице.
И каката и баткото
с усмихнати лица
завързаха на пръстчето
своята мечта!
Балонче - сърчице,
понесло любовта на двама
нов смисъл даде
попаднало в детските ръце!
Любовта в очите на младите
радост в очите на едно дете!
© Румяна Щерева Всички права запазени