Още не свършил раздора
с Янкова Дора
и възседнал кметския стол,
като престол,
след победното „Ура-а!“–
реши за курбан
да принесе в жертва
Културата.
Та тъй да изкупи вкупом
дълговете общински,
през много мандати трупани,-
наведнъж и завинаги.
И със спестените разходи
да опита
хем поминъка на крака
да изправи,
с безработицата хем
да се справи,
с недоимъка и дефицита.
И докато певци и танцьори
на сцени изстинали,
стоически репетираха по халати,
предизвестие на всички
за гилотината
милосърдно им прати.
Кабахат не един найде
и на „Сто кабагайди“.
Към ешафота и тях повлече.
И меч вдигна
... за сеч.
... Ала още миг преди да падне
ГЕРБ–рейтинга кметски,
с гръм Бойко в Смолян пристигна-
като ... Радецки.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени