Доминото пада,
пада и нощта,
а в чашата се смее
ефектът на греха.
Редени ден и нощ
неистини се срутват -
едни са просто фрази,
а други те изнудват.
Онази първа плочка
с треперещи колене
подхлъзва се и пада,
не ти оставя време.
За нощите със свещи,
за свещите със вино -
дали ще има утро
със дъх на капучино?...
Аз казала съм всичко,
дошла съм голеничка,
а доминото пада...
Дали ми каза всичко?...
© Геновева Симеонова Всички права запазени