24.10.2024 г., 10:31 ч.

Ех, ти живот 

  Поезия » Любовна
63 0 0

Днес слънчице огря пътека
постлана с есенни листа.
По нея тръгвам леко, леко,
към тебе мислено вървя.

 

Към мене идваш с много трепет
та да ме стоплиш с две ръце.
Аз чувам нежният ти шепот
и тича моето сърце.

 

И все към тебе сутрин тръгвам -
дали пък вкъщи ще си ти?
Да, знам, че себе си залъгвам.
Ех, ти живот и вий мечти!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??