Малък Тарльо днес реши
круши с гъби да брои,
да постави сам рекорд
като в олимпийски спорт.
Тръгна заран с пръчки две,
първо гъби да сбере,
ще наниже без лимит,
манатарки... те са хит.
После круши по баира
Ежко жълти ще обира,
на килим ще ги реди,
лесно за да ги брои.
Гъба, круша, ред по ред,
вкусотийки като мед,
на изложба ще постави,
себе си за да похвали.
И ще ахкат вкупом всички,
животинки, мравки, птички.
В Гинес бум-а ще направи
и гората ще прослави.
За награда, то се знай,
следва веселба с гуляй.
Лакомствата ще излапат...
Ох, дано не се... изцапат!
© Таня Мезева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »