С полезащитни пояси горски
в Добруджа спираха от север
ветрищата
някога тоталитар-комунистите.
Сега с мечове златната плът
ѝ разсичат
елгенератори ветрени,-
като яничари.
И зарад шепа нефтени шисти,
кръвта се канят да ѝ извличат
демократ-фашистите.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени