Жадна за любов.
Сред преспите,
където замръзнах.
Със счупен гръбнак.
Издуха Дяволът и свещите.
Посърнаха надеждите.
Във мрак.
На края гилотината
усмихва се пресилено
със острие от черен шоколад.
От него по-горчива е целувката,
просъскала от трескавия ад...
© Нели Станева Всички права запазени