Еленчице! Девойчице!
Топлиш като слънчице!
Пълниш очите!
Радваш душите!
И, Боже! Как те търсят ръцете!
Еленчице! Мой сладък дъх!
Сякаш си далечен, недостъпен връх!
Поне, сведи очи и погледни ме!
От таз любовна мъка изцели ме!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени