Пред посолството в Лондон
минават различни хора.
Да, те са толкова много
и все на английски говорят.
Трибагреник гордо се вее
до знамето на Европа.
Посолството се белее.
Ако не свети - не хлопай!
Никой не гледа на него
като на враг, със омраза.
Така е устроен човекът
и от себе си да се пази.
В празниците е крепост.
Делниците - работи.
Как се строят мостове
за толкова много Голготи?
Страх ме е от държавата.
Обичам си само страната.
Щом още суче кравата,
защо кореним тревата?
© Валентин Йорданов Всички права запазени