Настъпило е време епохално
на тренинг и сложни разчети...
навлезли неуверено, малко по малко,
във фазата... провиждащи и слепи.
Мерят се сили... авторитарно...
сочат ни полуистини, дрънкат лъжи,
страхливи и смели... до болка, банално,
воюват със себе си, а светът се руши.
Водолейска епоха, въздушна, нетрайна,
преобръща животи, отваря врати.
Екстравагантни прийоми, сила незнайна
води стадото към съдбовни води.
Светът ще се буди в паралелна реалност
и не на посоки утре ще се дели.
Ще кореспондира с всеки на ниво осъзнатост,
не по богатство, а по дух доразвит.
Разместват се пластове социални, душевни.
Отстояваме изпити под дамоклиев меч.
Доколко разпознахме истини древни
и как израснахме с човешката реч.
Епохата идва и влече без компромис
не само удобства, просперитет и блага.
Изпитания тежки, до сега непознати
не само за нас, но и за нашата планета-Земя.
© Валя Сотирова Всички права запазени