Eротично, с любов
Пред мен си.
Гола като свещ.
И толкова полупрозрачна.
Топиш се
в моя дъх горещ.
Като икона тихо плачеш.
А аз съм
тръпен за любов.
Но ме е страх да те докосна.
Макар,
че пламъкът е зов,
да съм поклонник твой готов съм.
Готов съм
и обет да дам,
за да не влизам в грях с икони.
Но ще го спазя ли
– не знам.
Защо шептиш, че съм безбожник?...
© Александър Калчев Всички права запазени