"Красивият сезон"
Синеока - тя, вдовица на скръбта.
Жарно пали всичките ми тайни.
Дългокоса - тя, годеница на смъртта.
Гали тяло нежно от лъскави листа.
Има тя всичко - и вкус, и мирис, и чар.
Има си рокля жълта с влачещ се воал.
Но облича се с чужда, сръбна голота,
И оставя дъха на бриз под дъждовния си сандал.
Предателка е тя, зловеща. Лицемерка и мръсница!
Подла кукла на конци, студени.
Проход прави на вещица - белосмъртната кралица,
Път препречва на други кукли с души зелени!
© Ангел Ангелов Всички права запазени