6.12.2011 г., 19:51 ч.

Есен 

  Поезия
536 0 1

Есен

Есен лятото изгризва
и зеленото гори,
грива слънцето зализва,
гаснат във здрача зари.

Далече вече са скалите,
очите сини и морето,
и смеховете на жените,
китарите и той – поета.

Избягаха далеч децата,

тичащи по плажа боси
и сред огньовете в гората
момчета дългокоси.

Изчезнаха далеч лъчите
на слънцето първо, червено,
и залезите, и звездите,
и ризите ми изхабени.

Стопи се всичко в пепелта
на лятото ми изгоряло.
Стопи се всичко в есента,
във слънцето ми прежълтяло.

Стоя във този топъл ден,
косите ми са изсветлели,
завръщат се отново в мен
те – спомените потъмнели.

© Мария Страшилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "...
    Стоя във този топъл ден,
    косите ми са изсветлели,
    завръщат се отново в мен
    те – спомените потъмнели." Толкова силен стих... Браво!
Предложения
: ??:??