11.11.2015 г., 7:33 ч.

Есен за теб е, Родино 

  Поезия
355 0 2

Летеше крехко, носено от вятъра, поредното листо.
Не знаеше какво го чака на земята.
Клоните голееха на родното дърво.
Небето се навъси и заплака.


Плешивото дърво поеше с цвят
почвата, в която бе забито.
Процесът няма връщане назад.
Листото е убито.

 

Подобно на листата в родната страна,
хората отчаяно политат.
Като дървото оголява, плешивее тя
и с голотата си привиква.

 

Черен гарван в клоните крещи,
гнездата като рани пусти зеят,
мъглата даже слънцето зави,
мечтите като птиците немеят...

 

Всички казват, че щом дойде пролетта
ще разцъфти дървото в бална рокля,
но корените смучат тишина,
а клоните от спомени са мокри.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??