Непоклатим е още
силуетът му.
Свети нощем в него
сърцето на един
портокалов уличен фенер.
Тя с непонсима
търпелива женственост
съблича
едно по едно
всичките му жълти,
оранжеви,
червени
листа.
Въпрос на време е
и голотата му...
© Миглена Цветкова Всички права запазени