Дъжд от злато, вятър и вървеж,
празна пейка, спомени, копнеж,
речен бряг, окъпан във мъгла,
залез плах, далечна светлина.
Лунен блясък, сребърни звезди,
път от кестени, изгубени следи,
пейка с двама, взиращи брега.
Дъжд от злато, полъх, топлина.
© Адриана Стефанова Всички права запазени