Докато аз разказвах за целия и потенциал
Тя може би се шляеше някъде с онзи друг
Или може би това беше само плод на болния ми мозък
Но каквото и да е всъщност
Аз просто исках тя да знае за онези празните пространства,
които оставя в мен
Или може би съм чист егоист
Изкуството да бъдеш егоист е великолепно
В него има толкова любов главно към себе си
И може би я проектирам тази любов към нея
Чрез нея заобичвам себе си
Или може би се намразвам
Когато тя е някъде далеч от мен
Фантазията ми се отключва
Предоставя ми милиони образи
Бърка в съня ми
Повръщам фантазии
И после си ги взимам обратно
За нея нищо друго не мога да кажа
Освен че
Рови в така болния ми мозък
И изкарва от там най-черните картин
и
Превръща ги в бели лебеди
И после ги убива
Тогава аз изпивам себе си, обгръщам се с ръце
Измаменото ми съзнание заспива
Със пурпорно сияние
Вечността се открива пред очите ми
Хващам я и потеглям някъде към безкрая
А тя изтича през ръцете ми, като мелодия
И пясъчните кули се събарят
И есенният дъжд вали нагоре
Със нейното прехвалено довиждане
Си тръгват птиците
Канелата в очите ми се съживява
Проглеждам през нея и там в далечината съзерцавам нещо
Тя сама, стои на пода
Присягам се към нея, но нещо ми пречи да я достигна
И пак разказвам, увличам се от думите
И в този унес
Прекрачвам бавно прага на душата си
© Си Ляна Всички права запазени